NETHERLANDS - THE HAGUE - SEPTEMBER 11, 2015: Shot of the back of a Dutch police officer's jacket with the word politie in The Hague, near by the government buildings.
NETHERLANDS - THE HAGUE - SEPTEMBER 11, 2015: Shot of the back of a Dutch police officer's jacket with the word politie in The Hague, near by the government buildings. Foto: eigen foto

Twee aanhoudingen tijdens laatste kermisavond

Algemeen 112 Venray

Twee mannen uit Bergen van 52 en 37 jaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op het Schouwburgplein in Venray omdat zij niet voldeden en bevelen of vorderingen van de politie. Rond die tijd werden enkele personen uit een horecagelegenheid gezet, waarna er op het plein een grimmige sfeer ontstond.

Volgens wijkagent Marcel Deenen kwamen daarop meerdere patrouilles ter plaatse om assistentie te verlenen. De twee mannen uit Bergen luisterden niet naar de vorderingen en zij verzetten zich daarna tegen hun aanhouding. Hierbij is een politieagent lichtgewond geraakt, maar hij kon zijn dienst wel hervatten. De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Venray en donderdag, na het verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Het ging al eerder mis tijdens de nacht van woensdag op donderdag. Zo was er om 01.15 uur een vechtpartij tussen verschillende personen in de omgeving van het Schouwburgplein. Er hing volgens de politie een grimmige sfeer en werd er door agenten de-escalerend opgetreden.

Uit de krant