Afbeelding
Foto: eigen foto

Man twee keer betrapt op rijden onder invloed

Algemeen 112 Venray

Een 26-jarige man uit Venray is afgelopen weekend in twee uur tijd twee keer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man liep zaterdagavond voor het eerst tegen de lamp omstreeks 23.30 uur bij een controle op de Haammakerstraat in Venray.

De automobilist werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Uiteindelijk blies de man 590 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan voor ervaren bestuurders. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. en na verhoor kwam de man weer op vrije voeten.

Enkele uren later stapte de man weer achter het stuur. Toen agenten hem 01.30 uur zagen rijden over de Langeweg in Venray negeerde de bestuurder een stopteken en ging hij op de vlucht. Uiteindelijk werd de auto door twee politievoertuigen klemgereden. De Venraynaar werd aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Tijdens een nieuwe ademanalyse blies de man wederom 590 ug/l. 

De personenauto waarin de man reed is in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beslist uiteindelijk wat er met de auto gaat gebeuren. Tegen de verdachte is een proces verbaal opgemaakt voor twee keer rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Uit de krant