Afbeelding
Foto: pixabay

Aanslag belasting afvalstoffen later

Algemeen Politiek

De jaarlijkse aanslag van de afvalstoffenbelasting valt dit jaar in maart in de bus. Dat laat het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad weten.

Het betreft de variabele heffing voor de ledigingen van de afvalcontainers en gebruik van het milieustation van afgelopen jaar. Omdat er vertraging is opgetreden in het aanleveren van de benodigde gegevens, zegt het college genoodzaakt te zijn om het versturen van de aanslag naar maart uit te stellen.

Voor inwoners heeft het uitstel verder geen gevolgen. De betaling in termijnen schuift in de tijd twee maanden op. De gemeente Venray heeft een contract met een leverancier voor de registratie van het gebruik van de verzamelcontainers bij de flats en appartementen en het milieustation in de gemeente Venray. De leverancier levert de gegevens aan van het aantal stortingen per huishouden in de ondergrondse restafvalcontainer. Ook bezoeken aan het milieustation worden geregistreerd. Deze gegevens zijn dus verlaat. Waarom die later komen, daarover is de gemeente in gesprek met de leverancier. De aanslag voor het basistarief (vastrecht) van de afvalstoffenheffing gaat zoals altijd eind februari de deur uit.

Uit de krant