Het aantal cliënten van Voedselbank Limburg-Noord in het werkgebied Venray, Horst a/d Maas, Bergen en Gennep, is in korte tijd met 50 procent gestegen.
Het aantal cliënten van Voedselbank Limburg-Noord in het werkgebied Venray, Horst a/d Maas, Bergen en Gennep, is in korte tijd met 50 procent gestegen. Archieffoto: Henk Lammen

Succesvolle inzamelactie Voedselbank Limburg-Noord

Algemeen

Net zoals in voorgaande jaren hielden alle Limburgse voedselbanken in de maand december een grote voedselinzamelactie bij supermarkten. De actie, die dit jaar op 10 december werd gehouden,  was een groot succes en overtrof alle verwachtingen. Dat geldt ook voor Voedselbank Limburg-Noord, die levensmiddelen heeft ingezameld bij tien supermarkten in de gemeenten Venray, Horst a/d Maas, Gennep en Bergen. 

Dit jaar heeft Voedselbank Limburg-Noord ruim 30 procent meer producten verzameld dan vorig jaar. In totaal zijn er 421 volle kratten met lang houdbare producten bij de supermarkten ingezameld. Daarnaast is er op 10 december ook nog 2105 euro opgehaald met de collectebussen, vouchers en extra sponsoring.

De actie werd mogelijk gemaakt met ondersteuning van serviceclubs, politieke partijen en verenigingen. Hun leden stonden bij ingang van de tien supermarkten om de producten in te zamelen die Voedselbank Limburg-Noord graag voldoende op voorraad heeft. Zij werden daarbij geholpen door de vrijwilligers van de voedselbank.

Voorzitter Gerda van Stelten van Voedselbank Limburg-Noord is enorm dankbaar voor alle donaties en de hulp die ontvangen is om de decemberactie tot een succes te maken. “We merken dat, zelfs in een jaar waarin we allemaal last hebben van hoge kosten door inflatie en de energiecrisis,  er ongelooflijk ruimhartig allerlei voedselproducten en geld worden gedoneerd. Dat geldt overigens voor geheel 2022. Wij willen dan ook iedereen die vorig jaar onze voedselbank, op wat voor manier dan ook, heeft geholpen, hiervoor hartelijk danken. Dankzij deze ondersteuning, met geld, voedsel of handjes, kunnen we de inmiddels meer dan tweehonderd gezinnen die onder de armoede grens leven, helpen met een wekelijks pakket. Juist nu dit zo hard nodig is. Wij hopen dat we hier ook in 2023 weer op mogen rekenen.”

Het aantal cliënten van Voedselbank Limburg-Noord in het werkgebied Venray, Horst a/d Maas, Bergen en Gennep, is in korte tijd met 50 procent gestegen. Waren er in juni 2022 nog 130 gezinnen, nu zijn dat er al 207 die elke week een voedselpakket krijgen. Dit zijn 532 mensen, onder wie een groot aantal kinderen.

Uit de krant