Voedselbank Limburg-Noord houdt op 22 oktober een open dag in Venray.
Voedselbank Limburg-Noord houdt op 22 oktober een open dag in Venray. Foto: Persfoto

Open dag Voedselbank Limburg-Noord

Algemeen Onderwijs Overig Politiek Regio Venray Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Voedselbank Limburg-Noord  houdt zaterdag 22 oktober  een open dag op de hoofdlocatie in Venray. Op deze manier wil de voedselbank laten zien wat er allemaal bij komt kijken om de ruim 160 gezinnen die onder de armoedegrens leven, iedere week te voorzien van een voedselpakket. 

Voedselbank Limburg-Noord heeft als werkgebied de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Gennep en Bergen. Er werken 55 vrijwilligers die er samen voor zorgen dat voedsel wordt opgehaald, verdeeld over de pakketten en uitgedeeld. De opgave van de voedselbanken in Nederland wordt steeds groter omdat er steeds minder voedsel wordt gedoneerd, terwijl het aantal gezinnen dat ervoor in aanmerking komt, stijgt.  

Tijdens de open dag kunnen de bezoekers kennismaken met de werkwijze binnen de voedselbank. Vrijwilligers geven rondleidingen en uitleg en op meerdere plaatsen staan stands met informatie over bijvoorbeeld de intake: wanneer komt men in aanmerking voor een voedselpakket? Maar ook: wat zit er in een pakket? En: hoe komt de voedselbank aan die producten? Uiteraard kunnen bezoekers lang houdbare producten afgeven en ook is er een donatiebus. De open dag vindt plaats van 10.00 uur tot 14.00 uur en de locatie ligt aan de Smakterweg 19 in Venray achter op het bedrijventerrein 19.

Uit de krant