Afbeelding
Foto: persfoto

Raayland helpt bij vervolgkeuze

Algemeen Onderwijs Venray

Om leerlingen te helpen bij het maken van een studiekeuze organiseert het Raayland College op 22 november een avond speciaal voor leerlingen uit 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo. Tijdens deze avond komen oud-leerlingen, hbo-instellingen, universiteiten en andere partijen naar het Raayland om de aanwezige leerlingen te informeren en inspireren.

Wanneer je in het examenjaar zit en het einde van je tijd op de middelbare school nadert, komt er veel op je af. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden. Door middel van studiekeuzetesten, gesprekken met ervaringsdeskundigen en het bezoeken van open dagen ontdekken leerlingen waar hun interesses liggen. Om hen nog een stapje verder te helpen, kunnen leerlingen van het Raayland zich aanmelden voor De toekomst dichtbij. Tijdens deze avond kunnen leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) fora bijwonen, in gesprek gaan met onder meer Defensie, Travel Active en de Jonge Helden Academie en meer te weten komen over studeren, werken of het nemen van een tussenjaar tijdens speeddates met oud-leerlingen.

Ben jij oud-leerling van het Raayland en wil je komen vertellen over jouw ervaringen? Tijdens onze fora stelt een forumleider je vragen, is er ruimte voor vragen van leerlingen en vertel je over je ervaringen. Na de fora krijgen leerlingen, door middel van speeddates, de kans om nog meer vragen te stellen. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van deze avond? Dan heten we je van harte welkom! Op onze website vind je meer over het aanmelden voor deze avond.

Zit je in havo 4/5 of vwo 5/6 en wil je samen met je ouder(s)/verzorger(s) komen? Ook dan vind je meer informatie over het aanmelden op onze website.

Uit de krant