Afbeelding
Foto: persfoto

Workshops welbevinden voor leerlingen Raayland College

Algemeen

Het Raayland College organiseert op 6 april voor eerstejaars leerlingen van vmbo-bk en agora een reeks workshops over welbevinden en respect voor elkaars welbevinden.
Zo’n tachtig leerlingen doorlopen in een carrousel sportactiviteiten en de workshops Durf te vragen van Taboeiend en Voel je lekker in de klas. Daarnaast maken ze kennis met Jongerenwerk en Join us.

“Als school willen we, zeker in deze tijd van de coronapandemie, extra aandacht besteden aan het welbevinden van onze leerlingen”, vertelt netwerkfunctionaris Rian Alders.
“Daarvoor hebben we samen met het Vincent van Gogh, Halt, Synthese en Just Be Fit een mooi programma opgesteld tijdens onze zogenoemde omslagweek.
Het is belangrijk dat leerlingen die niet lekker in hun vel zitten hulp durven te vragen, dat ze leren hoe ze bijvoorbeeld met groepsdruk om kunnen gaan en dat ze ervaren
dat fysiek bezig zijn ook belangrijk is voor je mentale gezondheid.”

Respect voor je anders voelen
Naast aandacht voor het eigen welbevinden vindt het Raayland College, als ambassadeur van Respect On, het ook belangrijk om de leerlingen aan het denken te zetten over het thema respect voor elkaar. Hoe leven we op een respectvolle manier samen op school en thuis? Kortom: respect krijgt aandacht binnen het onderwijs. Want belangrijk is en blijft: oordeel niet te snel, vraag naar mijn verhaal dat is toch niet meer dan normaal.

Uit de krant