Voedselbank Limburg-Noord ondersteunt 165 gezinnen in vier gemeenten.
Voedselbank Limburg-Noord ondersteunt 165 gezinnen in vier gemeenten. Foto: Persfoto

Voedselbank dankbaar voor steun

Venray Venray Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Voedselbank Limburg-Noord heeft in de decembermaand weer van vele kanten steun mogen ontvangen. Zo was de inzamelingsactie bij supermarkten op 11 december een succes en zijn er bij twaalf supermarkten in Horst, Venray, Gennep en Bergen meer dan 175 kratten opgehaald met gedoneerde levensmiddelen. 


Daarnaast hebben vele particulieren, bedrijven, serviceclubs en organisaties hun kerstpakketten en ook tassen met voedsel afgegeven bij de uitgifte-locatie in Venray. Hierdoor is het magazijn weer flink aangevuld. Ook is er in december een aantal grotere financiële donaties binnengekomen via kerstacties van bedrijven, maar ook van particulieren en stichtingen.

“Wij willen iedereen van harte bedanken die in 2021 weer met een warm hart aan onze voedselbank gedacht en gegeven heeft. Wij zijn enorm blij met alle voedselwaren die gedoneerd worden zodat wij onze cliënten hiermee kunnen ondersteunen. En in de maand december merken we dat mensen rondom Sinterklaas en Kerstmis nog eens extra bereid zijn om een ander te helpen”, zegt Gerda van Stelten, voorzitter van Voedselbank Limburg-Noord. “We zijn ook dankbaar voor de gratis diensten (bijvoorbeeld van drukwerk of ICT) en goederen met korting die we het hele jaar door mogen ontvangen. Die hebben we hard nodig om onze eigen exploitatie rond te krijgen.”

Voedselbank Limburg-Noord ondersteunt 165 gezinnen in vier gemeenten. Het aantal cliënten is in 2021 gestegen en zal naar verwachting in 2022 nog verder stijgen. Om deze cliënten goed te kunnen ondersteunen, is de inzet van vrijwilligers essentieel. Zij doen onder meer intakes, halen en brengen gedoneerd voedsel en sorteren voedselpakketten. Iedereen die hier belangstelling voor heeft en tijd heeft om een handje te helpen woensdagochtend of op de donderdag, kan mailen naar voorzitter@voedselbanklimburg-noord.nl.

Uit de krant