Afbeelding
Foto: Han Siebers

Carillonconcert Grote Kerk Venray

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Beiaardier Rosemarie Seuntiëns geeft samen met DJ.Ruffess een carillonconcert op vrijdag 7 oktober. De muziek begint om 19.45 uur en het concert wordt gegeven vanuit de toren van de Grote Kerk in Venray. In  het stadspark, op de Grote Markt en rondom de kerk is het concert goed te beluisteren. Dit concert is de afsluiting van het Rondje Kerk en een dankjewel aan alle trappensponsors.

In november 2019 begon het renovatieproject van de Grote Kerk. Naast het vernieuwen van de glas-in-loodramen aan de zuidzijde van de kerk zijn er diverse grote en kleinere bouwwerkzaamheden uitgevoerd ter conservering van het kerkgebouw. Dit alles viel samen in het project Rondje Kerk met de daaraan gekoppelde trappensponsoring.

Klokkenkamer
Gelijktijdig zijn ook in de torenwerkzaamheden verricht. Meest omvangrijke zijn de nieuwe trappen in de klokkenkamer. Deze trappen reiken tot aan de trans, de omloop om de toren. Inmiddels trekken weer veel bezoekers naar het monumentale kerkgebouw met zijn vele kunstschatten en de toren.

Selectie
Beiaardier Rosemarie Seuntiens speelt een selectie van haar vernieuwde repertoire in samenwerking met DJ.Ruffess. Eerder speelde Seuntiens al concerten met een Italiaanse tenor, koninklijke harmonie Euterpe en met een accordeonist die Franse chansons liet horen. Nu een meer hedendaagse mix met DJ.Ruffess. Dat klanken van een beiaard automatisch geassocieerd worden met klassieke muziek of oud-Hollandse liederen behoort vanaf vrijdagavond tot het verleden.

Eigentijds geluid
Daarmee krijgt het Venrayse carillon de mogelijkheid om een eigentijds geluid te laten horen dat ook de jeugdige luisteraars zeker zal aanspreken. Verrassend zijn de mogelijkheden van deze bijzondere combinatie van carillon en elektronische muziek. Er is een keuze gemaakt uit aansprekende muziektitels zoals: Dance and Feel, L’Amour Toujours, Love en nog veel meer.

Uit de krant