<p>Het Bevrijdingsdag-concert vanuit de toren van de Grote Kerk opent zoals gebruikelijk met het Wilhelmus.</p>

Het Bevrijdingsdag-concert vanuit de toren van de Grote Kerk opent zoals gebruikelijk met het Wilhelmus.

(Archieffoto Peel en Maas. )

Concert met klokken en accordeon op Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag 2021 biedt de stichting Carillon Venray een bijzonder concert. Haar beiaardier Rosemarie Seuntiëns laat die avond samen met accordeonist Dominique Paats onder meer Franse muziek ‘Sous le ciel de Paris’ van Yann Tiersen en Italiaanse tango klinken vanuit de kerktoren van de St. Petrus’Bandenkerk. Het concert van ongeveer 30 minuten begint om 19.00 uur en opent zoals gebruikelijk met het Wilhelmus.

Rosemarie Seuntiëns, die als doel heeft de klokken wereldwijd te promoten voor een groot publiek, kwam op het idee om dit concert in samenspel te doen met accordeonist Domenique Paats. Paats is onder meer bekend van het Malando-orkest en hij speelde tot 2019 bij de Limburgse band Wir sind Spitze.

In de wijde omgeving van de kerk is dit concert goed te horen. Van dit concert worden film en geluidsopnamen gemaakt, zowel van buiten de kerk als in de toren en de flink uitgebreide carilloncabine. Iedereen kan dit concert later terugzien en tevens alvast een kijkje krijgen in de verbouwde kerktoren. 

Openstelling van de toren laat vanwege de huidige coronapandemie nog even op zich wachten. Zodra het weer mogelijk is, kan iedereen omhoog klimmen door de deels heringerichte torenkamer  langs het carillon tot op de trans.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten