Op zondag 25 september om 16.00 uur vindt in de Grote Kerk een orgelconcert plaats.
Op zondag 25 september om 16.00 uur vindt in de Grote Kerk een orgelconcert plaats. Foto: Han Siebers

Orgelconcert in Grote Kerk

Algemeen Centrum Cultuur en Uitgaan Regio Religie Venray

Het Orgelcomité Venray geeft op zondag 25 september om 16.00 uur een concert op het Vermeulenorgel in de Grote Kerk in Venray.

Jan van de Laar, een gedreven musicus, kent een breed orgelrepertoire, van oude muziek (16e-eeuws) tot in de 20e eeuw. In Venray laat hij met zijn repertoirekeuze het symfonisch karakter van dit monumentale instrument goed uitkomen met onder andere composities van César Franck en Anton Bruckner.

Van de Laar studeerde af aan het Utrechts conservatorium met onderscheiding voor muzikaliteit. Verder volgde hij cursussen bij onder meer de Oostenrijkse organist en componist Anton Heiller, van wie hij enkele composities op cd heeft gezet.

Hij heeft inmiddels veel cd’s opgenomen met ‘zijn’ Robustelly-orgel in de Lambertuskerk in Helmond, waar hij vanaf 1976 de vaste organist is. Sinds 2009 is hij benoemd tot stadsorganist van Helmond. Verder blijkt zijn enthousiasme voor het orgel uit hoe hij zich inzette voor het oprichten van het College van Stadsorganisten in Nederland.

De toegang is gratis, een kleine bijdrage voor het dekken van de kosten is zeer welkom.

Uit de krant