Afbeelding
Foto: Nico Broers FOTOGRAFIE

Wandelfestijn steunt goede doelen

Algemeen Venray

Afgelopen zaterdag was de vrijwilligers/sponsorborrel van Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) in Hotel Asteria. De bijeenkomst werd druk bezocht door sponsoren en vrijwilligers. Door voorzitter André Tonen werd tijdens deze bijeenkomst onder meer teruggekeken op een zeer geslaagde derde editie.

Het aantal voorinschrijvingen was dit jaar boven verwachting. “Met 1.517 voorinschrijvingen konden wij een nieuw record noteren”, meldt pr-man Michel Thomassen.  ”Op de wandeldagen kwamen er nog 368 dag-inschrijvingen bij. Daarmee kwam de eindstand op 1.885 wandelaars uit. Dit is ruim 10% meer dan in 2019 tijdens onze tweede editie. Wij zijn van mening dat wij met deze editie de basis hebben gelegd om Venray op de wandelkaart van Nederland te zetten. Wij vinden het als organisatie belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij en hebben twee goede doelen aan het wandelevenement gekoppeld. Van het inschrijfgeld van het MWV gaat een gedeelte naar onze goede doelen. Jaarlijks bepalen wij welke organisaties wij koppelen aan ons evenement. Door deze grote opkomst kunnen wij dit jaar een geweldig mooi bedrag doneren aan Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids.”

Uit handen van de MWV-voorzitter ontvingen de lokale afgevaardigden Mirjam Hoogland namens Stichting ALS Nederland en Corrie en Dieter Straetman van Stichting Metakids ieder een cheque van 2.000 euro. Dit bedrag kwam mede tot stand door de bijdrage van hoofdsponsor Van de Mortel en Nh1816 verzekeringen.

“Een evenement van een dergelijke omvang kunnen wij natuurlijk niet organiseren zonder de steun van onze vrijwilligers. Ruim vijftig vrijwilligers zijn tijdens de derde editie actief geweest om het evenement mede mogelijk te maken. Wij willen onze vrijwilligers daarom hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hopen dat zij er volgend jaar ook weer van de partij zijn. Een woord van dank is ook op zijn plaats voor onze sponsoren en de gemeente Venray die ons met gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen. Volgende maand beginnen wij met de voorbereidingen op onze vierde editie en wij gaan er weer een mooi wandelfeest van maken”, zo besluit Thomassen. 

De vierde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray vindt plaats  op 2, 3 en 4 juni 2023. 

Afbeelding

Uit de krant