Vanwege de nieuwe coronamaatregelen gaat er ook een streep door het Meerdaags Wandelevenement Venray.
Vanwege de nieuwe coronamaatregelen gaat er ook een streep door het Meerdaags Wandelevenement Venray. Persfoto

Ook Meerdaags Wandelevenement Venray vanwege corona afgelast

Algemeen

In navolging van het foodfestival Hensenius Hapt is ook het Meerdaags Wandelevenement Venray vanwege de nieuwe coronarichtlijnen afgelast. Dat laat het bestuur in een persverklaring weten.

Het wandelfestijn zou komende vrijdag, zaterdag en zondag worden gehouden. Maar dat is met het oog op de nieuwe, strengere coronamaatregelen niet mogelijk.  ’Zo is de maximale groepsgrootte voor buitenactiviteiten veertig personen en voor binnen zelfs maar dertig personen. Met deze aantallen is het voor ons onmogelijk om het evenement door te laten gaan. Immers er kunnen groepen van wandelaars ontstaan die groter zijn dan veertig en ook bij de start en finish zit je al snel aan deze omvang, ongeacht het feit dat wij in verschillende tijdvakken starten.  Voor onze rustplaatsen wordt het al helemaal een puzzel omdat er maar dertig mensen binnen mogen zijn en in oktober kun je geen rustplaatsen buiten inrichten. Daarnaast komen de deelnemers uit geheel Nederland waardoor het aantal verkeersstromen richting Venray zal toenemen, wat niet wenselijk is’.

Dinsdagmorgen is er overleg geweest met de gemeente Venray en Veiligheidsregio Noord- Limburg en kreeg de organisatie het advies om  het wandelevenement wederom te annuleren. ‘Terneergeslagen en teleurgesteld proberen wij nu de draad weer op te pakken,  maar het is nauwelijks te bevatten dat dit ons één minuut voor twaalf nogmaals overkomt. Laten wij duidelijk zijn, wij ondersteunen alle maatregelen die de overheid momenteel neemt om niet achter het coronavirus aan te lopen, maar men zal ook begrijpen dat dit besluit op dit tijdstip als een mokerslag binnenkomt’. 

Voor de editie van begin juni hadden zich ruim tweehonderd wandelaars ingeschreven op het moment dat die (vanwege het toen ingestelde verbod op het houden van evenementen  tot 1 september) werd geannuleerd. ‘De afgelopen weken zijn er nog bijna 1.400 wandelaars bij gekomen. Samengevat: ons wandelevenement leeft onder wandelaars. Deze lichtpuntjes geven ons de kracht om door te gaan en zo snel als mogelijk met de voorbereidingen te beginnen voor de editie in 2021, die op 4, 5 en 6 juni staat gepland. Op korte termijn zullen wij de wandelaars die zich hebben ingeschreven informeren over hoe nu verder’, besluit het bestuur in het persbericht. 

Eerder vandaag werd al bekend dat er vanwege de nieuwe coronarichtlijnen een streep ging door het foodfestival Hensenius Hapt, dat komend weekend als omlijsting bij het Meerdaags Wandelevenement Venray zou worden gehouden. 

Uit de krant