Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Vanaf deze maand zet het Meerdaags Wandelevenement Venray maandelijks een wandeltrainingstocht op touw.&nbsp; &nbsp;</p>

Vanaf deze maand zet het Meerdaags Wandelevenement Venray maandelijks een wandeltrainingstocht op touw.   

(Foto: Persfoto)

Trainingstochten wandelevenement Venray

Vanwege de coronapandemie ging het Meerdaags Wandelevenement Venray in 2020 en 2021 niet door. De derde editie van het evenement vindt nu plaats van 3 tot en met 5 juni 2022 (pinksterweekend, red.). “Dit lijkt wel heel erg ver weg, maar wij gaan in de tussenliggende tijd niet stilzitten en blijven wandelen”, vertelt Michel Thomassen namens de organisatie.

De afgelopen maanden is de organisatie druk bezig geweest onder de naam zaterdag-wandeldag. “Via onze Facebookpagina hebben we diverse wandelroutes in Venray en omgeving onder de aandacht gebracht. Op deze actie hebben wij veel positieve reacties gekregen. Gebaseerd op deze respons is het idee ontstaan om trainingstochten te gaan maken als voorbereiding op onze derde editie in 2022.”

Vanaf deze maand zal het Meerdaags Wandelevenement Venray maandelijks een wandeltocht ter beschikking stellen om te gebruiken als training voor de editie in 2022. “De tochten houden wij zo laagdrempelig mogelijk.”

De trainingstochten worden beschikbaar gesteld via de website en zijn te downloaden als tekst, GPX-bestand en plattegrond. “Deelname is gratis en er is ook geen inschrijving nodig. Daarnaast is er geen vaste start- en finishlocatie. “Starten kan op elk willekeurig moment van de dag. De wandelaars lopen op eigen risico en verantwoordelijkheid. We proberen onze tocht elke maand te koppelen aan een bepaald thema uit onze regio.”

De route van de maand juni krijgt het thema ‘Het aftellen is begonnen’. Over ruim 360 dagen begint namelijk de derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray. Tijdens deze eerste route zijn er start- en rustplaatsen bij Proeflokaal Goesting (Venray), ‘t Pelgrimshuis (Smakt) en ‘t Trefpunt (Geijsteren).

“Wij hopen met dit initiatief tegemoet te komen aan de wens van de wandelaars. Wij wensen de wandelaars veel plezier toe de komende maanden en zien jullie graag getraind aan de start van de derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray.”

Meer informatie via de site www.wandelevenementvenray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten