Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Open dag bij St. Petrusmolen

Algemeen Venray

De Limburgse Molendag vindt plaats op zondag 2 oktober en dan openen de molens in Limburg van 11.00 tot 17.00 uur de deuren. Ook de St. Petrusmolen aan de Sportlaan 10 in Venray is gratis te bezoeken. “De bezoekers krijgen dan de kans om de molenaars aan het werk te zien”, vertelt Gerard Stoks van de Venrayse molen.

Bij de molen zijn twee enthousiaste gediplomeerde amateurmolenaars actief. Stoks opent zondag ook de deuren van zijn winkel Stoks Meubelen. De meubelzaak is gespecialiseerd in teakhout meubelen en Stoks vertelt er zondag graag meer over. “Iedereen is van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen. We ontvangen de bezoekers zowel in de winkel als in de molen met open armen. Er wordt gezorgd voor koffie en thee en natuurlijk wat lekkers. Laten we hopen dat er ook voldoende wind staat dan is de molen volledig in werking te bewonderen.”

In mei 2020 is de molen in Venray compleet gerenoveerd en sinds enkele weken zijn de wieken van de St. Petrusmolen voorzien van bijzondere rode zeilen. “Dankzij de renovatie van een paar jaar geleden ziet de molen er weer fantastisch uit. Afgelopen zomer heb de meeste onderdelen alweer kunnen verven dus we blijven bezig.”

Tijdens de Limburgse Molendag openen 45 molens de deuren.

Uit de krant