Molen Nooit Gedacht in Merselo.
Molen Nooit Gedacht in Merselo. Foto: Ron Koenen

Molendag bij Nooit Gedacht

Algemeen Cultuur en Uitgaan Wonen en Leven Geschiedenis Werk en Economie Merselo

De Limburgse molendag vindt dit jaar plaats op zondag 2 oktober. Alle wind- en watermolens zijn op die dat te bezoeken voor publiek. De Limburgse Molenstichting zet zich in om de molens de behoeden voor verval, zodat deze ook voor de volgende generaties behouden blijven.

Molen Nooit Gedacht in Merselo is op 2 oktober geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Deze keer wordt opnieuw Koren op de Molen georganiseerd met om 12.30 uur de opening van de muzikale middag met Happy Sound uit Merselo. Om 14.00 uur kunnen de bezoekers genieten van een optreden van De Liederentafel uit Venray.

De vrijwillige molenaars zijn aanwezig om de bezoekers te laten zien hoe de molen werkt en maalt. Jong en oud kan ontdekken hoe een molen werkt. Deze rondleidingen zijn gratis. Tevens is meel, door molenstenen gemalen, te koop. Op het terras, buiten of binnen, kunnen de bezoekers genieten van koffie, thee, appeltaart en pannenkoeken. En ook van de mooie landelijke omgeving. De directe omgeving biedt mogelijkheden voor een herfstwandeling of fietsroute.

Uit de krant