Logo peelenmaasvenray.nl

Orgelconcert in Grote Kerk

  Kunst en Cultuur

Op zondag 30 april om 16.00 uur bespeelt Tommy van Doorn (1990) het orgel van de Grote Kerk in Venray. Van Doorn is sinds 2012 titulair organist van de Sint Petrusbasiliek in Boxtel.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd is tijdens het concert een vakman beluisteren die ook op vele andere terreinen in de muziek actief is. Het concert wordt gehouden door Orgelcomité Venray, dat ieder jaar een of twee orgelconcerten organiseert. Van Doorn brengt op het orgel in de kerk werken van de componisten Olivier Messiaen, Léonce de Saint-Martin, Jean Langlais en Claude Debussy ten gehore. Het programma is volledig in Franse sferen. De toegang is gratis.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten