De Grote Kerk.
De Grote Kerk. Archieffoto Peel en Maas

Orgelconcert in Grote Kerk

Algemeen

Orgelcomité Venray houdt op donderdag 30 juli om 19.00 uur in de Grote Kerk in Venray een concert door organist Jo Louppen samen met een afvaardiging van de Schola Maastricht. Als solist treedt op Anass Habib, zanger van Arabische muziek.

Jo Louppen kan zich niet herinneren dat hij geen orgel heeft gespeeld. Tegenwoordig is hij de stadsorganist van Kerkrade en de vaste organist van de Sint Pancratiuskerk in Heerlen en van de Heilig Hartkerk in Landgraaf. Ook is hij met grote regelmaat te horen als solist bij verschillende concerten. De Schola Maastricht is een gezelschap van beroepsmusici die zich tijdens en na hun conservatoriumopleiding in het zingen van een Gregoriaans repertoire hebben gespecialiseerd. Zij zingen onder de artistieke leiding van Hans Heykers. Behalve dirigent van de schola, leidt Hans Heykers ook de Cappella Sancti Servatii van de St. Servaasbasiliek in Maastricht en het vocaal ensemble Silhouet uit Roermond.

Solist deze avond is Anass Habib. Habib zingt en onderwijst klassieke Arabische muziek en muziek uit andere Oriëntaalse culturen. Hij is geboren en getogen in Marokko en op zijn twaalfde gaf hij zijn eerste soloconcert. In de volgende jaren studeerde hij in Marokko, Syrië, Libanon en Frankrijk, waar hij genoot van alle invloeden op de muziek die hij zo liefheeft. De coronamaatregelen worden opgevolgd, zodat er veilig van de muziek kan worden genoten. Voor aanmelding stuur een e-mail naar concert@petrusbandenkerkvenray.nl met daarin naam en telefoonnummer en de namen van huisgenoten die meekomen. Na aanmelding wordt het toegangsbewijs verstuurd, dat bij binnenkomst moet worden getoond.  

Iedereen is vanaf 18.30 uur welkom.

Uit de krant