Afbeelding
Foto: eigen foto

Rotary steunt Taalhuis en bieb

Algemeen Venray

Venray | Rotary Venray ondersteunt het Taalhuis en de bibliotheek in Venray. Inwoners van Venray de mogelijkheid bieden om basisvaardigheden te verbeteren. Dat is de missie van het Taalhuis en de bibliotheek in Venray. Het gaat dan om lezen, schrijven rekenen en digitale vaardigheden.


De Rotary club in Venray onderstreept het belang van de aanpak tegen laaggeletterdheid. Het Taalhuis mocht een mooie financiële bijdrage van hen in ontvangst nemen. Hiermee kan het scholingsaanbod aangevuld worden met laptops voor cursisten.

In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen laaggeletterd, hiervan is ongeveer twee derde Nederlandstalig. In het dagelijks leven moeten mensen lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer of smartphone. Een gebrek aan deze basisvaardigheden kan soms grote nadelen hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van werk, gezondheid of financiën. Vaak voelen mensen een drempel om aan te kloppen voor ondersteuning. Terwijl er in alle niveaus mogelijkheden zijn om je bij te laten scholen.

Rotary hoopt op deze manier aandacht te vragen voor de kansen die er liggen voor inwoners van Venray om hun basisvaardigheden te ontwikkelen. Iedereen verdient namelijk gelijke kansen om mee te kunnen doen in onze (digitaliserende) samenleving.

Zie ook www.taalhuishorstvenray.nl en www.biblionu.nl of neem contact op met het Taalhuis via 0621389608.

Uit de krant