Afbeelding
Foto: VieCuri

VieCuri maakt nieuwe strategie bekend

Algemeen Centrum Venray Wonen en Leven Zorg en Welzijn

VieCuri ziekenhuizen Venlo en Venray heeft donderdag haar nieuwe strategie voor de periode 2023-2027 bekendgemaakt. Onder de noemer Samen voor gezondheid gaat VieCuri voorop in de transformatie richting passende zorg voor al haar patiënten. IJsbrand Schouten, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri is verheugd de strategie bekend te maken: “Na een intensieve periode hebben we een strategie gekozen waarmee we de komende vijf jaar de beweging inzetten naar een gezonder Noord-Limburg.”

De houdbaarheid van het Nederlandse zorglandschap staat onder druk: de vraag naar zorg neemt de komende decennia sneller toe dan de groei van de economie en de beschikbaarheid van mensen die werkzaam zijn in de zorg. Dat zijn pittige uitdagingen en vragen om een solide strategie. In september 2021 is VieCuri begonnen om de nieuwe strategie te bepalen. Door middel van organisatie brede bijeenkomsten maar ook door in gesprek te gaan met belangrijke partners in de zorgketen zijn de eerste contouren geschetst. Diverse scenario’s zijn onderzocht en geëvalueerd op basis waarvan het strategie team de keuze heeft gemaakt voor Samen voor gezondheid. 

VieCuri is en blijft een topklinisch ziekenhuis, maar het woord ‘medisch’ wordt verbreed. Naast de behandeling van ziekte, integreert VieCuri gezondheid in het ziekenhuis. Dit betekent onder andere dat patiënten fitter een operatie ingaan en sneller herstellen na een operatie. Maar ook dat er wordt ingezet op goede nachtrust en gezonde voeding bij een opname in het ziekenhuis. “Met deze strategie zetten we niet alleen de gezondheid en welzijn van onze patiënten centraal, maar ook die van onze collega’s. We realiseren ons maar al te goed dat het welzijn en de duurzame inzetbaarheid van onze collega’s cruciaal is voor ons ziekenhuis”, aldus Schouten. Samenwerken is één van de fundamenten van de strategie en is er op gericht om een breed palet van medisch specialistische zorg voor de regio blijvend aan te bieden. Samenwerking met de regiopartners richt zich op de grote regio opgaven en zorgtransformatie in de regio. Daarnaast zoekt VieCuri naar innovatieve samenwerkingen buiten de zorg. Om de strategie te verankeren in de praktijk worden jaarplannen gemaakt.

Uit de krant

Lees ook

Afbeelding
Algemeen 20 jul 2021, 20:45 VieCuri start patiëntenzorg weer op na evacuatie
Afbeelding
Venray 9 jun, 09:54 VieCuri: versoepelingen corona
Afbeelding
Nieuws 15 jul 2021, 20:25 VieCuri kondigt opnamestop af vanwege hoog water
Afbeelding
Algemeen 18 jul 2021, 19:39 VieCuri Venlo opent deuren, zorg in Venray gaat door
Fabienne van Wely (l.) en Janneke Vink (r.) overhandigden de goodiebags aan Paula Mertens.
Algemeen 10 jun 2021, 09:38 Notebooks Pinkmama voor VieCuri
Afbeelding
Algemeen 13 okt 2020, 12:02 VieCuri ontkomt niet aan afschalen reguliere zorg
Het ziekenhuis is ook in de coronacrisis nog steeds ‘gewoon’ een bedrijf.
Algemeen 9 apr 2020, 09:23 VieCuri start met Horizontaal Toezicht
Alia Achour (rechts) liep met collega Natasja Vaasen voor het goede doel.
Algemeen 27 nov 2021, 13:29 ‘Je doet het niet alleen’