Alia Achour (rechts) liep met collega Natasja Vaasen voor het goede doel.
Alia Achour (rechts) liep met collega Natasja Vaasen voor het goede doel. Foto: Rikus ten Brücke

‘Je doet het niet alleen’

Algemeen Venray Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn

Met een wandeling van VieCuri Medisch Centrum in Venray naar het Radboudumc in Nijmegen vroeg Alia Achour uit Venray zaterdag steun voor drie vriendinnen van haar en andere vrouwen met borstkanker.

Met als motto ‘Je doet het niet alleen’ liep ze de afstand van 40 kilometer samen met haar collega Natasja Vaasen uit Maasbree, beiden werken als zorgregisseur en consulent sociaal domein bij de gemeente Gennep. Alia: “Met de wandeling willen we laten zien dat mensen die door kanker zijn getroffen er niet alleen voor staan. Als je de diagnose borstkanker krijgt dan staat je leven op z’n kop. Als het ineens drie van jouw vriendinnen tegelijkertijd treft dan besef je heel goed dat het iedereen kan overkomen en dat het heel belangrijk is om borstkanker zo vroeg mogelijk op te sporen. Daarnaast willen we ze zo graag een hart onder de riem steken en ze laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Dat we er voor hen zijn en dat wij met hen mee willen vechten.” 

Alia kent haar vriendinnen al heel lang, vriendschap is voor hen dan ook echt elkaar door dik en dun steunen. “Met onze actie willen we stapje voor stapje bijdragen aan een betere behandeling van borstkanker. De vriendinnentocht is een mooi voorbeeld van hoe vriendinnen elkaar kunnen steunen en elkaar laten weten dat ze samen de toekomst willen veranderen voor andere vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen.”

Alia koos bewust voor een speciale wandeling van het ziekenhuis in Venray, waar ze woont, naar het Radboudumc in Nijmegen waar een van haar vriendinnen is behandeld voor borstkanker. “Dit is de weg die we al zo vaak met de auto hebben gereden. We weten niet hoe de toekomst voor onze vriendinnen en kennissen zal zijn, maar al wandelend halen we geld op voor de ziekte die hen treft. Ondertussen genieten we van deze speciale tocht die we zo vaak hebben gereden met de auto. En willen we de toekomst voor borstkankerpatiënten verbeteren.” 

De actie ondersteunen met een donatie kan hier.

Uit de krant