SV United wint duel met vluchtelingen

Algemeen Sport Voetbal Wanssum

SV United heeft dinsdagavond een bijzondere wedstrijd gespeeld tegen vluchtelingen die sinds kort in Venray verblijven. Op een hele mooie avond voor de vluchtelingen werd er met dubbele cijfers gewonnen: 10-3.

Op het kunstgras van sportpark De Meulebèèk bood SV United het team van vluchtelingen uit onder meer Oekraïne, Syrië, Turkije, Afghanistan en Somalië de kans om een wedstrijd te spelen tegen een Nederlandse derdeklasser. Daarbij maakten de vluchtelingen ook direct kennis met het Nederlandse weer. Een groot gedeelte van de eerste helft werd namelijk in de stromende regen afgewerkt.

In die eerste helft scoorde United vijf keer via Jelle Kleeven (2x), Mike Linders (2x) en Bram Lookman, maar bood het de vluchtelingen ook af en toe een vrije doortocht richting het doel. Voor de onderbreking leverde dat één doelpunt op van de gasten. Na rust kregen de vluchtelingen versterking van een aantal United-spelers, al was dat niet genoeg om serieus partij te bieden. Het eerste doelpunt van de tweede helft was opnieuw voor United, dat via een fraai lobje van Jens Rutten op 6-1 wist te komen. Daarna deden de vluchtelingen wat terug, mede dankzij een dubieuze rol van de grensrechter van United, die weigerde zijn vlag omhoog te steken.

Er werd zelfs nog een derde keer gescoord door de vluchtelingen, die door doelpunten van Willem Poels, Giorgio Danelon en Aron Kleeven toch met dubbele cijfers ten onder gingen. Maar de uitslag was natuurlijk bijzaak voor zowel United als de vluchtelingen. SV United is vooral blij dat het de vluchtelingen een onvergetelijke avond heeft kunnen bezorgen waar ze volgens het COA al lange tijd naar uit hebben gekeken. Als kers op de taart mochten de vluchtelingen de ingezamelde voetbalschoenen en de wedstrijdshirts van SV United mee naar huis nemen.