SV Venray haalt uit en pakt periodetitel

Algemeen Sport

SV Venray haalde donderdagavond in de eerste klasse D uit op bezoek bij Geldrop. De ploeg van trainer Frans Koenen won met 2-6 en pakte daarmee de koppositie én legde beslag op de eerste periodetitel.

De score werd in Geldrop geopend door Bram Vievermans en Niek Versteegen was daarna verantwoordelijk voor de 2-0. Voor rust werkte Vievermans ook nog het derde doelpunt tegen de touwen namens Venray. Na rust werd het 1-3, maar de marge werd weer hersteld door Stan Kersten: 1-4. Danny Pelzer maakte in de zeventigste minuut 1-5 en vlak voor tijd bepaalde Kersten de eindstand op 2-6 met zijn tweede treffer van de avond.

Venray staat voorlopig eerste met twintig punten uit acht wedstrijden. Achtervolgers Deuren en Chevremont hebben één punt minder, maar speelden ook wedstrijd meer.

Volharding
Ook de voetballers van Volharding stonden donderdagavond op het veld. De ploeg van coach Johan Vullings nam het in de tweede klasse F in Boxmeer op tegen Olympia’18 en was veel te sterk voor de thuisploeg: 2-5. Volharding, dat met deze zege tevens de eerste periodetitel greep, staat derde in de tweede klasse F met twintig punten uit negen duels.