Afbeelding
Foto: 24Webvertising
Ingezonden mededeling

Dit zijn drie vuistregels om uw geld goed te beleggen

Algemeen

Het is niet verwonderlijk dat de wereld van beleggen complex kan lijken. Beleggers worden tegenwoordig geconfronteerd met vaak veranderende marktomstandigheden. Een eindeloze voorraad marktnieuws. En heel veel investeringskeuzes.

Dus welke richtlijnen kunnen beleggers volgen om in de loop van de tijd betere resultaten te behalen?

Investeer op tijd

Vroeg beginnen is een van de beste manieren om rijkdom op te bouwen. Investeren voor een langere periode wordt algemeen beschouwd als effectiever dan wachten tot u een grote soms spaargeld of een stabiele en ruime cashflow heeft om te beleggen. Dit komt door de kracht van compounding.

Compounding is het sneeuwbaleffect dat optreedt wanneer de euro’s die u verdient met beleggen nog meer inkomsten genereren. Bij compound interest wordt niet alleen rente berekend over het beginkapitaal, maar ook over de al eerder bijgeschreven rente. compound interest is dus eigenlijk rente-op-rente. Hierdoor krijgt u in de loop der tijd steeds meer rendement. 

Voor deze strategie moet u eigenlijk heel weinig doen: geld op een rekening zetten, en er niet meer aan zitten. Een financieel product dat hierbij past is een investeringsfonds. Wat betreft beleggen, meer info vind je hier. Twintig jaar later starten kan u zo enkele tienduizenden euro’s kosten.

Regelmatig investeren

Regelmatig investeren is minstens zo belangrijk als op tijd beginnen met investeren. Op deze manier blijft beleggen het hele jaar door een prioriteit voor u - niet alleen rond bepaalde deadlines, zoals aan het einde van het jaar als u een dertiende maand krijgt uitbetaald. Met een gedisciplineerde aanpak kunt u in de loop van de tijd meer vermogen opbouwen.

Een bijkomend voordeel van regelmatig beleggen is dat u zich gemakkelijk kunt bewegen tussen markten. Wanneer een markt begint te stijgen of dalen zit u er bovenop, en kunt u snel schakelen, in tegenstelling tot een belegger die jaarlijks even een kijkje neemt om hun portefeuille te herijken.

Uit de krant