Vocaal ensemble Ars Musica bestaat in maart 2023 50 jaar.
Vocaal ensemble Ars Musica bestaat in maart 2023 50 jaar. Foto: Persfoto

Open ochtend bij bijna gouden Ars Musica

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

In maart 2023 bestaat vocaal ensemble Ars Musica 50 jaar. Een gouden jubileum dat niet stilletjes voorbij zal gaan. In het voorjaar van 2023 zal dat zowel voor de leden als supporters en andere belangstellenden merkbaar zijn. De voorbereidingen op de jubileumviering zijn al in gang gezet.

Ars Musica begon ooit als een oratoriumvereniging en kende in de gloriedagen ruim honderd actieve zangers en zangeressen. Dat is een periode waar de leden van het eerste uur soms met weemoed op terugkijken. En er ook met de nodige nostalgie over kunnen vertellen. Er werden op hoogstaand niveau enkele grootse en grootschalige projecten uitgevoerd. Die tijd is echter voorbij. Het koor is geëvolueerd naar een vocaal ensemble dat een gevarieerd muzikaal repertoire beheerst. Van klassiek tot modern, van profaan tot religieus. Het koor telt momenteel ruim dertig leden, verdeeld over vier stemgroepen: sopraan, alt, tenor en bas. In de aanloop naar het jubileum volgend jaar, organiseert Ars Musica in mei en juni enkele open repetities en een open dag voor hen die nader kennis willen maken met dit koor.

Nieuwe leden
Er zijn ongetwijfeld zestigplussers die nog graag zingen, maar een club zoeken waar ze zich bij thuis kunnen voelen. Zowel qua zang, leeftijd en sfeer. En die er ook wel voor voelen om met het huidige Ars Musica voor goud te gaan.

Wie dat wil, kan deelnemen aan een van de repetities op de dinsdagavond in De Kemphaan. Maar belangstellenden kunnen op zaterdagochtend 25 juni vanaf 10.30 uur ook deelnemen aan de open ochtend die Ars Musica dan organiseert.

Proeven aan het samen zingen, de sfeer in dit gezellige koor ervaren, letterlijk kijken naar een reportage over wat het koor zoal onderneemt en natuurlijk een praatje met koorleden bij een lekker bakje met wat lekkers. En daarna een heel jaar meedoen om het gouden jubileum actief mee te vieren.

Uit de krant