De band Leodu treedt komende zondag op tijdens het Terrasfestival bij Goesting.
De band Leodu treedt komende zondag op tijdens het Terrasfestival bij Goesting. Foto: Persfoto

Terrasbierfestival met Leodu bij Goesting

Algemeen

Aankomende zondag organiseert Proeflokaal Goesting een Terrasbierfestival op het Henseniusplein. Tijdens dit festival, dat gezien mag worden als een mooie opwarmer voor het grotere Craft Beer Festival in september, zullen vier, voornamelijk internationale brouwerijen, acte de présence geven. 

Met Pohjala uit Estland, Dot Brewing uit Ierland, Cigar City uit de Verenigde Staten en Brouwerij ’t Uiltje uit Haarlem biedt Goesting een line-up van internationale allure. De dag wordt muzikaal opgevrolijkt door de formatie Leodu. Leodu kent zijn oorsprong dicht bij de schoolbanken. Drie leraren gaan een aantal jaren geleden een muzikaal verbond aan om evenementen op school wat op te leuken en met succes. Na enige tijd vormen zij de band Toast (Teachers on a stage). 

De formatie bestaat uit Leo Faessen (gitaar en zang), Norbert Kersten (gitaar en zang) en Wim van den Hout (cello, contrabas en zang). Na diverse gelegenheden op school besluiten zij ook buiten de school muzikaal aan de gang te gaan en ze vinden in Djon Lekatompessie een waardige, geroutineerde leadzanger, die bovendien ook het slagwerk hanteert. Vanaf dat moment ontwikkelt de band zich snel en breidt het repertoire zich in rap tempo uit. Op het repertoire staan onder andere nummers van Drive by Truckers, Van Morrison, Little Feet, Wilco, The Band en meer. Dit alles in een akoestische setting

Het Terrasbierfestival begint om 14.00 uur, de muziek van Leodu zal vanaf 15.00 uur te horen zijn.

Uit de krant