Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: eigen foto

Zwerfboekenstation voor kinderen

Bij de boerderij van Rievershof aan de Molenhoek 14 in Oirlo is afgelopen weekeinde een kinderzwerfboekstation opgericht. Kinderen uit Oirlo en Castenray, maar ook iedereen uit de regio of toevallige voorbijgangers kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk kinderzwerfboekstations op te richten, zodat alle kinderen kunnen lezen.

Ingrid Janssen is de initiatiefneemster van het kinderzwerfboekstation in Oirlo. "Met vier kinderen in huis is de voorraad boeken aardig opgelopen. Ik heb ze altijd bewaard, want wegdoen vind ik zonde", vertelt Janssen. "Toen ik las over het initiatief van een kinderboekzwerfstation was dit voor mij de ideale oplossing."

Bij de boerderij staat een boekenkast waar kinderen een boek kunnen uitzoeken en een box waarin ze ook boeken kunnen achterlaten. "Deze boeken worden nagekeken en voorzien van een zwerfsticker, daarna komen ze in de boekenkast. Het heeft veel voordelen, want wij zijn in de zomermaanden altijd geopend ook s ’avonds, er is geen inlevertermijn en kinderen uit het dorp kunnen zelf op de fiets even langskomen. We gunnen ieder kind een boek."

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden bijvoorbeeld doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels en treinen. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. "De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn", zegt Janssen.

"Wij zijn voortdurend op zoek naar leuke boeken voor baby's, peuters, kleuters en tieners. Voor het laatste nieuws volg de Facebookpagina Kinderzwerfboekstation Rievershof", besluit de initiatiefneemster. Het leesprogramma Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten