Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: eigen foto

Mondkapjes voor Logeerhuis Kapstok

Logeerhuis Kapstok heeft deze week mondkapjes uit China ontvangen uit handen van Harry Schraven, voorzitter van de Mgr. Schravenstichting. De stichting heeft goede banden met China.

Deze stichting eert Mgr. Schraven en gezellen die in 1937 door de Japanners levend verbrand zijn vanwege het feit dat ze weigerden Chinese vrouwen beschikbaar te stellen voor het Japanse leger. De stichting ondersteunt projecten voor bedreigde vrouwen in China via een katholieke goededoelenorganisatie. In maart vroeg deze organisatie of Logeerhuis Kapstok voldoende mondkapjes had. De stichting stuurde enkele dozen via de Vaticaanse apotheek in Rome. Uiteindelijk zijn die nu bij de Mgr. Schravenstichting beland. De stichting besloot de mondkapjes deels te schenken aan het zorgcentrum van de paters Lazaristen in Panningen en deels aan het Logeerhuis Kapstok.

Het Logeerhuis Kapstok is onlangs weer geopend met inachtneming van de regels die gelden tijdens de coronacrisis. Het logeerhuis ondersteunt mantelzorgers door diegene voor wie de mantelzorger zorgt te laten logeren in het logeerhuis. De mantelzorger kan dan op adem komen en de zorg tijdelijk overdragen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten