Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Sendar Media
Ingezonden mededeling

5 leuke activiteiten in de herfst (ook met kids)

  Advertorial

De herfst is een periode van verandering en dat is duidelijk te zien aan het weer! Zo schijnt de zon nog best warm op de ene dag, maar is het koud en regenachtig op de andere dag. Als je op zoek bent naar leuke uitjes in de herfst, dan ligt het er maar net aan wat het weer doet. Voor elk weerstype hebben we wat leuke, typische uitjes op een rijtje gezet.

Wandeling door het bos

Niets mooier dan door een bos te wandelen waar de blaadjes al mooie herfstkleuren tonen. Doordat het al wat vochtiger is, zit er veel zuurstof in de lucht. Je gaat dus echt wat frisse lucht scheppen in deze periode van het jaar! Als je kids hebt is het leuk om op zoek te gaan naar eikels en kastanjes. Neem deze mee naar huis en maak een mooie herfsttafel thuis!

De bioscoop

De bioscoop is een heerlijke plek als je lekker een middagje niks wilt doen. Een bak popcorn erbij, gezellige mensen mee en genieten maar. De bioscoop is nog altijd een van de leukste uitjes van de herfst!

Als het nou pijpen met stelen regent en je de deur helemaal niet uit wilt, dan maak je er toch thuis een soort bioscoop van? Haal lekkere snacks in huis, laat je kinderen wat vriendjes overkomen en kijk met z’n allen een leuke film.

Het zwembad

Als we niet meer buiten kunnen zwemmen, dan doen we dat toch gewoon binnen? Van tropische zwembaden, glijbanen en wildwaterbanen tot simpele zwembaden waar je eindeloos de vlinderslag kunt beoefenen. Het is maar net voor wie je naar het zwembad gaat. Met de kinderen is het natuurlijk leuk om naar een iets avontuurlijker zwembad te gaan! Als je richting het zwembad gaat, zorg dan dat je goede handdoeken hebt! Neem anders een kijkje bij bed en badtextiel badgoed.com.

Het museum

Een bezoekje aan een museum is niet altijd het leukst voor kinderen. Ze vinden het vaak saai en snappen het belang er niet van. Om ze wel een beetje enthousiast te houden, kun je ze het beste meenemen naar een interactief museum. Er zijn er tal van in Nederland. Het zijn musea die ook aan de kleintjes gedacht hebben en op een ‘kinderlijke’ manier dingen uitleggen. Veel leuker om filmpjes te zien van hoe iets werkt dan een droge tekst waar de helft niet van begrepen wordt!

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten