Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Veertien jaar cel voor moord in caravan

Algemeen

Patrick de B. is afgelopen donderdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot veertien jaar cel voor de moord op Ramon Linders. De slachtoffer werd in januari 2019 in zijn stacaravan om het leven gebracht. De stacaravan aan de Peschweg in Meerlo werd daarna door De B. in brand gestoken.

De twee mannen kenden elkaar via de vriendin van De B. Het slachtoffer was haar ex-vriend en viel haar geregeld lastig. Daar had De B. uiteindelijk genoeg van en hij zocht Linders op in zijn stacaravan. Daar wurgde hij het slachtoffer en daarna stak hij de stacaravan in brand. De uitspraak van de rechter kwam overeen met de eis van de officier van justitie.

De officier van justitie nam het De B. daarnaast onder meer erg kwalijk dat hij na de moord via de telefoon van het slachtoffer een afscheidsbericht naar de ex-vriendin van Linders stuurde. Op die manier zou het op zelfmoord lijken. Om zijn sporen uit te wissen heeft hij vervolgens het chalet met het slachtoffer erin in brand gestoken. 'Hierdoor heeft hij de nabestaanden de kans ontnomen om afscheid te nemen en heeft hen daarmee onnodig extra leed toegevoegd. Verdachte ging vervolgens gewoon verder met zijn leven en liet de nabestaanden maandenlang in onzekerheid. De persoonlijke omstandigheden van verdachte geven geen enkele aanleiding om ten voordele van hem af te wijken van de eis', staat er in de uitspraak van de rechtbank in Roermond.

De verdachte heeft zich daarnaast schuldig gemaakt aan overtreding van de Opiumwet. Tijdens het onderzoek is de telefoon van De B. afgetapt. Uit gesprekken bleek het volgens de rechtbank dat de verdachte op bestelling drugs leverde. Daarnaast moet De B. een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden.


Uit de krant