Afbeelding
Foto: eigen foto

Alfonso uit Mexico zoekt een gastgezin in Venray

Algemeen

Eind augustus komt Alfonso (15 jaar) uit Mexico naar Venray. Via het programma High School Holland van uitwisselingsorganisatie Travel Active zal Alfonso een schooljaar in Nederland verblijven en naar een middelbare school in Venray gaan. De school is gevonden, nu zoekt de organisatie nog een gastgezin. 

Alfonso stelt zich voor
Alfonso is sportief en doet aan padeltennis en voetbal. Hij hoopt graag zijn cultuur te delen met zijn toekomstige gastgezin: “Ik wil naar Nederland gaan omdat ik nieuwe dingen wil uitproberen, nieuwe vrienden wil maken en wil ontdekken hoe het zal zijn om bij een nieuw gezin te wonen. Ik wil graag deel uitmaken van de Nederlandse cultuur, jullie gezin en er alles over leren.”

Bent u geschikt als gastgezin?
‘Leerzaam’, ‘verrijkend’ en ‘gezellig’ zijn de woorden waarmee gastgezinnen hun ervaring als gastgezin omschrijven. “Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active”, laat de organisatie weten.

Benieuwd geworden?
Iedereen die Alfonso onderdak wil bieden kan contact opnemen met High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 085 222 4810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.

Uit de krant