Afbeelding
Foto: eigen foto

Vijf fairtradehandjes uitgereikt in Venray

Algemeen

Wethouder Anne Thielen heeft vijf ondernemers beloond met een fairtradehandje. Supermarkt Jan Linders, Peelrand Makelaardij, bedrijfskundig- en financieel adviesbureau Claassen, Moolenbeek & Partners van Bart Lemmen, natuurwinkel Vivara en Proeflokaal Goesting werden bezocht door Thielen.


Twee keer per jaar plakt een lid van het college van B en W fairtradehandjes op de deur van ondernemers die fairtradeproducten verkopen of fairtrade koffie en thee voor hun klanten schenken. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. De gemeente Venray is sinds 2014 één van de 89 faitradegemeenten van Nederland.

Thielen ging als eerste op bezoek bij supermarkt Jan Linders. De supermarkt verkopen meerdere fairtradeproducten. Peelrand Makelaardij, bedrijfskundig- en financieel adviesbureau Claassen, Moolenbeek & Partners van Bart Lemmen schenken koffie en thee die voldoen aan de criteria voor een handje. De natuurwinkel van Vivara ontving een handje, omdat daar veel wordt gedaan op het gebied van fairtrade en Proeflokaal Goesting ontving het handje vanwege de koffie en thee maar ook de verkoop van Mongozobier. In totaal zijn al meer dan negentig Venrayse bedrijven beloond met een fairtradehandje.

Uit de krant