Logo peelenmaasvenray.nl
Judith Lemmen (links) en Maria Bouwman van Logeerhuis Kapstok willen hun gasten weer met open armen ontvangen.
Judith Lemmen (links) en Maria Bouwman van Logeerhuis Kapstok willen hun gasten weer met open armen ontvangen. (Foto: Persfoto)

Logeerhuis Kapstok gaat weer open

Logeerhuis Kapstok in Venray opent op maandag 6 juli weer zijn deuren. In maart werd het logeerhuis aan de Bergweg gesloten in verband met het coronavirus, maar vanaf 6 juli zijn gasten weer welkom. De heropening van Logeerhuis Kapstok moet weer voor verlichting zorgen bij de mantelzorgers.


Die verlichting is broodnodig volgens manager Judith Lemmen: "De nood onder mantelzorgers is hoog. Zij hebben het zo al moeilijk, maar in de afgelopen weken werden zij nog eens extra zwaar belast en stonden zij er vaak helemaal alleen voor. Maar gezien de kwetsbaarheid van de mensen uit onze doelgroep was het niet verantwoord om hen bij ons te laten verblijven."

Kapstok heeft intensief overleg gehad met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de gemeente Venray. Daarnaast is er goed gekeken naar de adviezen van de veiligheidsregio. Op grond daarvan kan er onder voorwaarden weer worden gestart. Logeerhuis Kapstok heeft een protocol opgesteld ten behoeve van de veiligheid en gezondheid van gasten en vrijwilligers. Voorlopig wordt er gestart met de midweekse opvang. Er worden gelijktijdig niet meer dan drie gasten ontvangen. De normale logeercapaciteit van Logeerhuis Kapstok is zes personen. De situatie wordt regelmatig geëvalueerd en op basis daarvan wordt bezien in hoeverre er geleidelijk weer kan worden opgeschaald.

"Onze vrijwilligers staan te popelen om onze gasten weer te ontvangen", zegt Lemmen enthousiast. "Onze mensen zijn supergemotiveerd om hun werk weer op te pakken en de zwaarbelaste mantelzorgers de broodnodige ondersteuning te bieden. Want ook zij zijn zich ervan bewust dat deze mensen een zware tijd achter de rug hebben." Logeerhuis Kapstok is een kleinschalig logeerhuis dat voor een groot gedeelte draait op vrijwilligers. De logeeropvang heeft een belangrijke functie in het zorgaanbod van Noord-Limburg.

Meer informatie over Logeerhuis Kapstok is te vinden op www.logeerhuiskapstok.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten