Niels Swinkels winkelt voor voedselbank | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Niels Swinkels ontving als dank een bos zonnebloemen van de voedselbank.
Niels Swinkels ontving als dank een bos zonnebloemen van de voedselbank. (Foto: Rikus ten Brücke)
Fotoalbums

Niels Swinkels winkelt voor voedselbank

Niels Swinkels uit Venray was de gelukkige winnaar van de prijs 'een minuut winkelen' bij PLUS-supermarkt Guido van Dijck, die deze prijs schonk.

Swinkels won die prijs tijdens het evenement Koningsdag 2020, dat op touw werd gezet door café Hulsman en Stage Crew. De Venraynaar koos er echter voor de prijs niet zelf te houden, maar weg te geven aan mensen die het harder nodig hebben dan hij. Het goede doel waarvoor hij winkelde werd Voedselbank Limburg-Noord, waarvoor hij jaren geleden, net zoals vele leerlingen van het Raayland College in Venray nog steeds doen, een dag maatschappelijke stage deed.  

Tevens had hij als filiaalleider bij een supermarkt een aantal jaren een band met Voedselbank Land van Cuijk. De voedselbank heeft als doel de groeiende armoede te bestrijden door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen uit de regio. Deze mensen zijn om wat voor reden dan ook in financiële problemen gekomen en kunnen daardoor niet meer in hun eerste levensbehoeften voorzien. Niels Swinkels ging afgelopen woensdagavond in de PLUS-supermarkt voortvarend van start en shopte een winkelwagen vol met producten bij elkaar voor de voedselbank, ter waarde van bijna 400 euro.

Voorzitter Gerda van Stelten van Voedselbank Limburg-Noord vindt de actie van Niels 'super'. Als dank kreeg hij van haar een bos zonnebloemen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten