Het Raayland College is een van de partners van OSNL.
Het Raayland College is een van de partners van OSNL. Foto: persfoto

Minister erkent Opleidingsschool Noord-Limburg

Algemeen

Minister Ingrid van Engelshoven (D66) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft aspirant-Opleidingsschool Noord-Limburg (OSNL) erkend als opleidingsschool. Het Raayland College in Venray is een van de partners van OSNL.

OSNL heeft zich in vier jaar tijd ontwikkeld van aspirant-opleidingsschool naar een volwaardige en officieel erkende opleidingsschool. De erkenning, middels een accreditatietraject door de NVAO, is een keurmerk voor kwaliteit. OSNL voldoet hiermee aan alle criteria om een volwaardige leeromgeving te bieden voor aankomende leraren, vormgegeven door professionele opleidingsteams en binnen een heldere kwaliteitscultuur.

Door de krachten te bundelen en studenten samen op te leiden ‘in eigen huis’ ontstaat een optimale aansluiting tussen de lerarenopleiding en de onderwijspraktijk. Met als resultaat: leraren met een sterke professionele identiteit die stevig in hun schoenen staan, die sterk zijn in talentontwikkeling en die in een snel veranderende omgeving leerlingen optimaal kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Theorie en praktijk gaan binnen OSNL hand in hand. Aankomende leraren volgen zo’n 40 procent van hun opleiding binnen de deelnemende scholen en maken zo kennis met diverse onderwijsconcepten en het onderwijsaanbod in de regio. Op deze manier wordt geprobeerd ze te behouden voor de regionale arbeidsmarkt.

Opleidingsschool Noord-Limburg is een partnerschap waarbinnen het Dendron College, Raayland College en het Bouwens (vanuit LVO-regio Noord), de tweedegraads lerarenopleidingen van de HAN, HAN ALO, HAN Masters, de Radboud Docenten Academie en de drie OGVO-scholen Valuascollege, College den Hulster en het Blariacumcollege samen aankomende leraren opleiden.

Meer informatie: https://opleidingsschoolnoordlimburg.nl/

Uit de krant