De Dag van de Ouderen in Venray, die op 1 oktober in Schouwburg Venray stond gepland,  is afgelast.
De Dag van de Ouderen in Venray, die op 1 oktober in Schouwburg Venray stond gepland, is afgelast. Foto: Persfoto

Viering Dag van de Ouderen afgelast

Algemeen

In verband met de coronacrisis heeft de commissie Dag van de Ouderen van de Centrale van Ouderenverenigingen moeten besluiten dat op 1 oktober 2020 de Dag van de Ouderen in Venray niet wordt gevierd. 

Op het moment dat deze beslissing moest worden genomen, mochten er op deze dag maar honderd mensen in de schouwburg, een zesde deel van wat normaal komt. Het is onmogelijk om voor dat aantal een financieel verantwoord optreden te organiseren. Bovendien schat de commissie in dat de doelgroep, die echt tot de risicogroep behoort, niet naar zo’n optreden zal komen uit angst voor het oplopen van de ziekte.

Er is binnen de commissie nog gezocht naar een alternatief. Maar dan betekent dit (als de werkgroep iets voor een grotere groep wil doen) dat ze iets in de buitenlucht moet bedenken. Maar 1 oktober is natuurlijk qua weersomstandigheden wel een heel groot risico voor een buitenluchtactiviteit. En de anderhalve meter afstand houden maakt het nog moeilijker.

Met de besturen van de aangesloten leden (KBO-afdelingen, AVOS en wijkgebonden ouderenverenigingen) zal nog overlegd worden of per afdeling misschien iets mogelijk is. 

Uit de krant