Afbeelding
Foto: pixabay

Nieuwe versoepelingen, maar afstand houden blijft

Algemeen Coronavirus

Het kabinet heeft woensdagavond nieuwe versoepelingen aangekondigd. Toch blijft de belangrijkste boodschap van minister-president Mark Rutte dat het houden van anderhalve meter afstand het belangrijkste is. Dat zei Rutte woensdagavond tijdens een persconferentie.

Verder werd duidelijk dat er vanaf 1 juli geen bovengrens meer geldt voor het aantal personen dat binnen of buiten bij elkaar komt. Belangrijk is wel dat er onderling voldoende afstand wordt gehouden. Nu zijn er in bijvoorbeeld restaurants en bioscopen slechts dertig bezoekers welkom, dat aantal zou verhoogd worden naar honderd, maar de bovengrens is er nu af. Bezoekers zijn alleen welkom als ze voldoende afstand houden en geen gezondheidsklachten hebben.

Reserveren blijft daarnaast verplicht en er dienen voldoende in- en uitgangen te zijn om drukte en opstoppingen te voorkomen. Evenementen en andere bijeenkomsten met een vergunningplicht blijven voorlopig nog verboden. Dankzij de regelaanpassing mogen er wel meer gasten naar bijvoorbeeld uitvaarten en bruiloften. Ook hier geldt: als iedereen zich maar houdt aan de hygiëneregels.

Vanaf 1 juli kunnen ook sportscholen, sauna's, (sport)kantine's en casino's weer open.


Uit de krant