Nieuwe versoepelingen, maar afstand houden blijft | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay
Coronavirus

Nieuwe versoepelingen, maar afstand houden blijft

Het kabinet heeft woensdagavond nieuwe versoepelingen aangekondigd. Toch blijft de belangrijkste boodschap van minister-president Mark Rutte dat het houden van anderhalve meter afstand het belangrijkste is. Dat zei Rutte woensdagavond tijdens een persconferentie.

Verder werd duidelijk dat er vanaf 1 juli geen bovengrens meer geldt voor het aantal personen dat binnen of buiten bij elkaar komt. Belangrijk is wel dat er onderling voldoende afstand wordt gehouden. Nu zijn er in bijvoorbeeld restaurants en bioscopen slechts dertig bezoekers welkom, dat aantal zou verhoogd worden naar honderd, maar de bovengrens is er nu af. Bezoekers zijn alleen welkom als ze voldoende afstand houden en geen gezondheidsklachten hebben.

Reserveren blijft daarnaast verplicht en er dienen voldoende in- en uitgangen te zijn om drukte en opstoppingen te voorkomen. Evenementen en andere bijeenkomsten met een vergunningplicht blijven voorlopig nog verboden. Dankzij de regelaanpassing mogen er wel meer gasten naar bijvoorbeeld uitvaarten en bruiloften. Ook hier geldt: als iedereen zich maar houdt aan de hygiëneregels.

Vanaf 1 juli kunnen ook sportscholen, sauna's, (sport)kantine's en casino's weer open.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten