De Metameervlag en wimpel hangt uit voor alle geslaagde leerlingen.
De Metameervlag en wimpel hangt uit voor alle geslaagde leerlingen. Foto: Mariët Strijbosch

Geslaagden Metameer in zonnetje

Algemeen

Metameer zet al zijn geslaagde examenleerlingen extra in het zonnetje.

Ze hebben jaren hard gewerkt voor hun diploma en naar dit moment uitgekeken. De diplomering is wel aangepast volgens de coronarichtlijnen van het RIVM.

Leerlingen van de locatie Stevensbeek krijgen hun diploma thuisgebracht. De mentor komt persoonlijk langs. Van Nijmegen tot Siebengewald tot Overloon: in 37 woonplaatsen bezoeken mentoren hun leerlingen in de week van 29 juni tot en met 3 juli 2020. De leerling creëert een plek in de (voor)tuin, oprit of op het terras om het diploma te ondertekenen en in ontvangst te nemen in combinatie met de 1,5 meter afstand. Ouder(s)/verzorger(s), broer(s) en zus(sen), opa’s en oma’s, vrienden/vriendinnen mogen dit moment samen met de geslaagde vieren.

De leerlingen van jenaplan Boxmeer vieren hun diploma-uitreiking samen met de eigen mentorklas. De diplomering is alleen voor de geslaagden samen met twee genodigden. Naast het uitreiken en ondertekenen van het diploma is er aandacht voor gesprek en samen vieren. De diplomering vindt plaats in de middag en avond van dinsdag 7 juli en woensdag 8 juli.

Uit de krant