Mike Teunissen tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk op het podium.
Mike Teunissen tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk op het podium. Foto: Cor Vos

Teunissen rijdt alle klassiekers in alternatief wielerseizoen

Algemeen

Mike Teunissen rijdt alle wielerklassiekers in het alternatieve wielerseizoen. Dat zegt de wielrenner uit Ysselsteyn op zijn officiële website. Het programma van Teunissen begint op 1 augustus met de Strade Bianche. In het wedstrijdschema van de renner van team Jumbo-Visma is geen ruimte voor een grote ronde. "Ik ben heel erg tevreden met mijn wedstrijdprogramma", vertelt Teunissen enthousiast. "Toen het team aan de nieuwe planning begon, heb ik aangegeven volledig te gaan voor de klassiekers. Eigenlijk met zo weinig mogelijk concessies en dat is gelukt."

Teunissen vindt het wel jammer dat hij geen grote ronde rijdt dit seizoen. Aanvankelijk zou hij zowel de Giro d'Italia als de Vuelta rijden. "De combinatie was in deze krappe planning onmogelijk. De Giro valt samen met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en de Vuelta is vijf dagen bezig als ik aan de start sta van deze kasseienklassieker. Wel ben ik nog eerste reserve voor de Tour de France."

De voorbereiding op het alternatieve fietsseizoen zijn in volle gang. "We hebben nu nog anderhalve maand tot de eerste koers. Dat lijkt voor mij perfect. De test in Zuid-Limburg van een dag of tien geleden zag er goed uit. De komende weken veel duurwerk gevolgd door de intensievere trainingen. Dan zou het goed moeten komen. De laatste jaren heb ik me zelf ook wel verrast om met minder wedstrijden en alleen trainingen goed voor de dag te komen."


Uit de krant