Camping mag sanitair weer openen | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay
Coronavirus

Camping mag sanitair weer openen

De douches, wastafels en toiletten op campings mogen op 15 juni weer open. Dat blijkt uit navraag van de NOS bij het kabinet. Dat betekent dat veel campings en kampeerterreinen twee weken eerder open kunnen.  

Sanitaire voorzieningen op campings zijn al maanden dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Oorspronkelijk zou de maatregel van het sluiten van sanitaire gebouwen op campings pas op 1 juli worden opgeheven, maar volgens de NOS schuift het kabinet die datum nu naar voren, omdat op 15 juni ook buitenlandse toeristen weer welkom zijn in Nederland. Volgens de NOS is het besluit nog wel onder voorbehoud. Het Outbreak Management Team van het RIVM moet het nog goedkeuren.

De recreatiebranche en sommige gemeenten hadden de regering al eerder gevraagd om de maatregel op te heffen. Zij vonden het onbegrijpelijk dat terrassen, theaters en bioscopen in juni al open mochten, inclusief hun toiletvoorzieningen, maar dat campings nog een maand moesten wachten.

Brancheorganisatie Hiswa/Recron stuurde vorige week al een boze brief naar het kabinet, maar ook sommige bestuurders waren verontwaardigd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van het Drentse Aa en Hunze, een gemeente met veel campings, vond de beperkingen voor campings ‘niet uit te leggen’.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten