Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Grotere terrassen tot eind 2020

Algemeen

Verschillende kroegen en andere horecagelegenheden gebruiken sinds maandag openbare ruimten om hun terrassen uit te breiden. Dat mogen de horecazaken blijven doen tot 31 december 2020. Dankzij die maatregel kunnen de uitbaters hun terrassen vergroten en op die manier extra omzet creëren. Belangrijk is natuurlijk wel dat iedereen zich netjes aan de gestelde regels houdt.

Voor de tijdelijke terrassenuitbreiding hoeft de horeca niks te betalen. Normaliter zou terrasuitbreiding in het centrum van Venray per vierkante meter 20,40 euro kosten. Die kosten vallen dus weg. De horeca heeft sowieso verzocht om ten aanzien van de reguliere terrassen, geen terrashuur te heffen voor 2020. Het gaat om een bedrag van tussen de 40.000 en 60.000 euro. Het is aan de raad om daar later dit jaar over te beslissen.

Verder worden de terrassen geruimd op de maandagen ten behoeve van de weekmarkt en wordt voor de standplaatshouders van de minimarkt een goede alternatieve locatie aangewezen op het Schouwburgplein. Het zou kunnen dat vanaf september weer stapsgewijs evenementen georganiseerd mogen worden. In de vergunningen voor de terrassen staat reeds standaard het voorbehoud dat terrassen opgeruimd moeten worden als evenementen georganiseerd worden.

Het tijdelijk toestaan van meer terrasruimte in deze tijd geeft volgens de gemeente Venray minder overlast dan een ‘regulier’ jaar. Evenementen blijven immers tot 1 september verboden.


Uit de krant