Verschuift het Meerdaags Wandelevenement Venray naar oktober?
Verschuift het Meerdaags Wandelevenement Venray naar oktober? Foto: MWV

Alternatieve datum wandelevenement

Algemeen

Het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) zou dit jaar van 5 tot en met 7 juni gehouden worden, maar vanwege de coronacrisis gaat het evenement dit weekend niet door. De organisatie onderzoekt nu of het evenement kan plaatsvinden in oktober van dit jaar. 'We zijn in gesprek met diverse partijen, waaronder de gemeente Venray, om de mogelijkheden te onderzoeken ons evenement toch in 2020 te laten plaatsvinden', laat de organisatie in een persbericht weten.


De organisatie wordt gesteund door de sponsoren die de wens ook hebben uitgesproken om het evenement nog in 2020 te laten plaatsvinden. 'Ook vanuit onze gemeente Venray krijgen wij het verzoek om alles in het werk te stellen om het evenement dit jaar nog in te halen. Uiteraard kan het evenement alleen maar plaatsvinden als er van de regering de goedkeuring komt om het houden van evenementen weer open te stellen waarbij de gezondheid van de wandelaars, vrijwilligers, sponsoren en alle andere personen niet in gevaar mag komen'. 

Als het niet mogelijk is om het evenement te verplaatsen naar oktober, dan wordt het wandelspektakel verschoven naar 2021. 'Wij zullen echter alles in het werk stellen om het wandelfeest door te laten gaan in oktober 2020'.

Tijdens het Meerdaags Wandelevenement Venray kunnen deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen en welke afstand er per dag wordt afgelegd. 'In 2018 zijn wij begonnen met twee wandeldagen en hebben 1.099 wandelaars deel genomen aan onze eerste editie. In 2019 hebben wij het aantal dagen uitgebreid naar drie dagen en mochten wij ruim 1.700 wandelaars uit Nederland, België en Duitsland welkom heten in Venray. Ook de voorinschrijving voor onze derde editie verliep boven verwachting'.

Uit de krant