Afbeelding
Foto: 24 webvertising

Ingezonden mededeling: boodschappen- en maaltijdapps

Algemeen

De afgelopen periode is er door de uitbraak van het Coronavirus veel veranderd in het dagelijks leven. Mensen worden opgeroepen om niet de deur uit te gaan als dit niet nodig is en veel winkels nemen speciale maatregelen om besmettingen te voorkomen. Door deze maatregelen kan het doen van de wekelijkse boodschappen een lastigere en tijdrovendere klus worden dan het normaal al is. Je moet immers rekening houden met maatregelen en mogelijk even buiten de supermarkt wachten voor je aan de beurt bent. Bovendien kan het zo zijn dat je eigenlijk liever niet voor dit soort dingen de deur uitgaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verschillende andere mogelijkheden om aan je dagelijkse boodschappen te komen zonder dat je hier de deur voor uit moet. Zo zijn er verschillende grote supermarktketens die klanten de mogelijkheid bieden om via hun app of website de boodschappen te bestellen en thuis te laten bezorgen of af te halen op een speciaal pick-up point. Wat betreft maaltijden zijn er zelfs bedrijven die het voor hun klanten nog makkelijker maken, door voor iedere dag recepten en de daarbij horende ingrediënten te leveren zodat klanten zelfs niet meer na hoeven te denken over wat zij gaan koken. Zeker wanneer je net een hele poos bezig bent geweest met sim only vergelijken en uit de verschillende sim only aanbiedingen een nieuw mobiel abonnement met genoeg internet hebt afgesloten, kun je natuurlijk wel eens zo’n app uitproberen! In deze blog bespreken we verschillende boodschappen- en maaltijdapps en de opties die deze apps bieden.

Albert Heijn

De AH is misschien wel de bekendste supermarkt van ons land en er is een grote kans dat jij voor de coronacrisis altijd jouw vaste boodschappen deed bij deze winkel. Gelukkig biedt ook de AH hun klanten de mogelijkheid om zonder de deur uit te hoeven toch aan hun dagelijkse boodschappen te komen. AH biedt namelijk de mogelijkheid om boodschappen thuis te laten bezorgen of op te halen bij een pick-up point. Klanten kunnen boodschappen bestellen via de website of in de Albert Heijn app. Zij kunnen hierbij kiezen uit verschillende bezorgmomenten voor bezorging aan huis of kunnen hun bestelling ophalen bij een pick-up point. Je kunt als vaste klant bij Albert Heijn ook een abonnement nemen op de bezorgbundel waardoor je een vast bedrag per maand betaalt en vervolgens altijd zonder verzendkosten en wanneer je maar wil je boodschappen kunt laten bezorgen. In de Albert Heijn app kun je bovendien recepten opzoeken en opslaan en de ingrediënten direct toevoegen aan je bestelling.

Jumbo

Een ander ontzettend bekende supermarkt in Nederland is natuurlijk de Jumbo. Ook wanneer dit jouw favoriete winkel is voor de dagelijkse boodschappen hoef je je tijdens deze crisis geen zorgen te maken, Jumbo bezorgt namelijk ook gewoon de boodschappen aan huis of zet ze klaar voor afhalen in een winkel naar keuze. Boodschappen bestellen bij Jumbo kan net als bij AH via de website of via de Jumbo app. De Jumbo app biedt sinds kort zelfs de mogelijkheid om boodschappen die je nodig hebt in te spreken via je microfoon!

Picnic

Een iets nieuwere winkel die misschien nog niet iedereen kent, is Picnic. Dit kan komen door het feit dat Picnic alleen een online supermarkt is en geen fysieke winkels heeft. Picnic bestaat pas sinds 2015 en is daardoor ook nog niet op alle plaatsen in Nederland beschikbaar. Ze zijn nu voornamelijk actief in het westen en midden van het land. Boodschappen bestellen bij Picnic doe je via de Picnic app, waarna de boodschappen per elektrisch autootje aan de deur worden bezorgd. Om het bereiden van een lekkere maaltijd voor klanten nog makkelijker te maken, heeft Picnic ook een eigen maaltijdbox. De maaltijdbox Presto is beschikbaar voor alle Picnic klanten en bevat een recept en alle ingrediënten die nodig zijn om de maaltijd te bereiden. Handig aan deze box is dat je hem per stuk kan bestellen en niet vastzit aan een abonnement. 

Hello Fresh

Als je niet al je boodschappen online wilt bestellen, maar wel één of meerdere dagen per week even wat minder na wilt hoeven denken over het avondeten, kun je ook kiezen voor een maaltijdbox die aan huis wordt bezorgd. Eén van de bekendste maaltijdboxen in Nederland is de Hello Fresh box. Bij Hello Fresh kun je een abonnement afsluiten waarmee je iedere week uit 19 verschillende recepten een menu samen kunt stellen en de bijbehorende ingrediënten vervolgens thuisbezorgd krijgt. Je hebt bij Hello Fresh de keuze uit verschillende soorten abonnementen waarbij je kunt kiezen voor 3 of 4 maaltijden per week. Bij Hello Fresh kun je je lidmaatschap bovendien iedere week pauzeren of wijzigen, zodat je niet per se een box moet ontvangen. 

Marley Spoon

Een andere redelijk bekende aanbieder van maaltijdboxen is Marley Spoon. Ook bij Marley Spoon sluit je een abonnement af voor het ontvangen van een box voor een bepaald aantal maaltijden per week. Bij Marley Spoon kun je op de website zelf de gerechten uitkiezen die jou lekker lijken. Marley Spoon werkt met een flexibel lidmaatschap dat tot 7 dagen voor het ontvangen van de volgende box aan te passen of op te zeggen is. Speciaal voor klanten die een maaltijdbox bij Marley Spoon bestellen, hebben zij nu ook een fruitbox. Voor €13,90 ontvang je 3,5 kg fruit bij de bezorging van je maaltijdbox. 

Ekomenu

Ook voor mensen die graag biologisch eten is er tegenwoordig een geschikte maaltijdbox: Ekomenu. Ekomenu levert maaltijdboxen met uitsluitend biologische ingrediënten en werkt met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Bovendien compenseert Ekomenu de CO2 uitstoot die ontstaat en dus zijn alle maaltijdboxen CO2 Neutraal. Bij Ekomenu kun je kiezen uit 3 of meer maaltijden per week, waarbij je zelf recepten kunt kiezen die passen bij jouw voorkeuren en dieetwensen. Het lidmaatschap dat je afsluit bij Ekomenu is flexibel: je kunt het wekelijks tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging pauzeren of opzeggen. Behalve maaltijdboxen, heeft Ekomenu ook biologische groente- en fruitboxen die klanten bij hun maaltijdbox kunnen bestellen.

Uit de krant