Rafke Wijnhoven bij de doos vol lege flessen
Rafke Wijnhoven bij de doos vol lege flessen Foto: Eigen foto

Meerlose (13) start actie voor speeltuin Tegelen

Algemeen

De dertienjarige Rafke Wijnhoven uit Meerlo is een flessenactie gestart voor de zwaar getroffen speeltuin Klein Zwitserland in Tegelen.

Vorig jaar hield een storm flink huis in de speeltuin en onlangs hebben jongeren in de speeltuin een groot aantal speeltoestellen vernield. Rafke las dat bericht en besloot spontaan om een eenmansactie te houden: lege flessen inzamelen en de opbrengst schenken aan Klein Zwitserland. Ze ontwierp een affiche en plakte dat in de Meerlose Hoofdstraat 43 op het raam van de ouderlijke woning. Bovendien zette ze daar een doos bij waar voorbijgangers en dorpelingen lege flessen in kunnen deponeren. “De actie loopt goed. Ik heb nu al bijna honderd flessen ingezameld”, aldus de ondernemende Rafke, die studeert aan de opleiding Soooolteam 10-14 bij het DendronCollege in Horst. “De mensen kunnen nog steeds flessen inleveren bij ons.” 

 De Meerlose is bekend met de speeltuin in Tegelen. Ze gaat er jaarlijks op bezoek met het gezin Wijnhoven en heeft daar al enkele leuke kinderfeestjes meegemaakt. Het aardige is verder dat de overgrootvader van haar, Pierre op het Veld uit Tegelen, nog speeltoestellen heeft gebouwd toen Klein Zwitserland begon. “Mijn opa had een constructiebedrijf en een winkel met ijzerwaren. Hij deed van alles voor de speeltuin”, weet Dorien Wijnhoven, de moeder van Rafke. De actie van Rafke is landelijk ook al doorgedrongen. Het Jeugdjournaal heeft gebeld en wil er binnenkort aandacht aan schenken.

.

Uit de krant