Logo peelenmaasvenray.nl

Inval FIOD vanwege illegale sigaretten

Foto: FIOD

Na een controle van de Douane heeft de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft afgelopen maandag op een bedrijventerrein in Venray acht miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. De sloffen sigaretten zaten in een container afkomstig uit Singapore en waren verpakt in kartonnen dozen zonder opschrift. Deze dozen waren op pallets gestapeld en verpakt in aluminiumfolie. Een 47-jarige man uit Tilburg is aangehouden.

Die sigaretten zaten in een zeecontainer die bestemd was voor een nieuwe huurder in het pand op bedrijventerrein Keizersveld. Deze huurder, een horecagroothandel, is daar sinds 1 maart gevestigd.

Als deze sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou een bedrag van circa 2,5 miljoen euro aan accijnzen en omzetbelasting zijn ontdoken. De sigaretten zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd. De FIOD doet onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Bij het pand waar de container is gevonden, is ook Van den Munckhof Print & Media gevestigd, onder meer uitgever van nieuwsblad Peel en Maas. Het personeel van Van den Munckhof moest vanwege het onderzoek het werk twee uur neerleggen. 

“Een vreemde gewaarwording”, zegt directeur Christ van den Munckhof. “Het arrestatieteam kwam met veel machtsvertoon binnen. Alle telefoons moesten meteen worden uitgeschakeld en zowel ikzelf als enkele personeelsleden zijn ondervraagd. Al snel werd het duidelijk dat het om de inhoud van de zeecontainer ging die net was gelost. Een medewerker van dat bedrijf is aangehouden. Verder heeft de FIOD ons niets medegedeeld.” 

Zowel Van den Munckhof Print & Media, de verhuurder als een derde bedrijf dat eveneens ruimte huurt in het bedrijfspand, hebben niets met deze zaak te maken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten