Oorlogsmuseum Overloon vanaf 1 juni weer open | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Oorlogsmuseum Overloon gaat weer open, met inachtneming van de RIVM-regels.
Oorlogsmuseum Overloon gaat weer open, met inachtneming van de RIVM-regels. (Foto: Oorlogsmuseum Overloon)
Coronavirus

Oorlogsmuseum Overloon vanaf 1 juni weer open

Opgelucht en verheugd meldt Erik van den Dungen, directeur van Oorlogsmuseum in Overloon, dat het museum na een periode van elf weken weer zijn deuren mag openen. Op tweede pinksterdag zijn de eerste bezoekers weer van harte welkom om het grootste en oudste oorlogsmuseum van West-Europa te bezoeken.

“Met een leger aan medewerkers en vrijwilligers hebben wij een vele voorbereidingen getroffen om museumbezoekers te mogen ontvangen. Het museum heeft drie meter brede gangpaden gecreëerd, zodat bezoekers alle ruimte krijgen om de collectie te bekijken en elkaar zonder problemen zelfs kunnen passeren. Middels een vastgestelde éénrichtingsroute kunnen bezoekers zich door onze verschillende tentoonstellingen heen bewegen. Met alle maatregelen die we hebben genomen kunnen we onze bezoekers een ontspannen dagje uit aanbieden.”

Hij vervolgt: “In combinatie met het te verwachte fraaie weer kunnen bezoekers ook weer gebruikmaken van onze ruim opgezette horeca. Een bezoek aan ons museum is bijna altijd een combinatie van wandel- en fietstochten in deze fraaie omgeving. Volgens sommigen is onze horeca het mooiste en groenste terras van Overloon en omgeving. Met de nieuwe fietsbrug dwars door het museum is de beleving voor fietser helemaal bijzonder. De fietsbrug heeft zelfs de wereldpers gehaald en is benoemd is de publicatie van New York Times. De brug zou geopend worden net toen het coronavirus toesloeg."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten