Ook oudere jeugd (13-18 jaar) hoeft bij sporten geen 1,5 meter afstand meer te houden.
Ook oudere jeugd (13-18 jaar) hoeft bij sporten geen 1,5 meter afstand meer te houden. Foto: pixabay

Nieuwe versoepelingen: sportscholen en -kantines 1 juli open

Algemeen

Het kabinet heeft woensdag tijdens het kabinetsberaad besloten dat de sportscholen en de sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. 

De opening was oorspronkelijk per 1 september voorzien. Het ministerie van VWS meldt dat daar ook de binnensportaccommodaties onder begrepen worden. In de versoepeling van de maatregelen is voor de sport tevens opgenomen dat per 1 juni door de gehele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar de 1,5 meter tijdens de sportactiviteit zelf niet gehandhaafd hoeft te worden.  De versoepeling geldt overigens alleen bij het trainen, daarna worden de kinderen weer geacht de regels omtrent ‘social distancing’ in acht te nemen.  Sportwedstrijden blijven verboden, aldus het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Premier Mark Rutte maakt wel het voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus onder controle moet blijven.

NOC*NSF laat in een persbericht weten blij te zijn dat de datum voor de binnensport naar voren is gehaald. Algemeen directeur Gerard Dielessen: "We zien vooral de jeugd van Nederland graag weer snel genieten van sport in de talloze binnensportaccommodaties die Nederland rijk is. Dat houdt hen op de been, maakt ze weerbaar en draagt veel bij aan hun gezondheid en sociale welzijn. Wij hebben er een groot vertrouwen in dat de binnensport de accommodaties net als eerder al de buitensport, volledig conform de richtlijnen van het RIVM open zullen stellen.”

Hij noemde eerder het openen van sportkantines essentieel voor het voortbestaan van veel verenigingen.

Uit de krant