Steven Kazán en Jamie verzorgen vijf dagen op rij tien voorstellingen in Venray.
Steven Kazán en Jamie verzorgen vijf dagen op rij tien voorstellingen in Venray. Foto: Schouwburg

Kazàn in aangepaste agenda schouwburg

Algemeen Coronavirus

Net als alle andere Nederlandse theaters is Schouwburg Venray hard getroffen door de coronamaatregelen. Sinds half maart zijn de deuren al dicht. Maar schouwburgdirecteur Paul Franssen is niet op zijn handen blijven zitten. Volgende week is de schouwburg weer open. Met een aangepaste agenda. Bijzonder is het optreden van Steven Kazàn, telg uit een bekend goochelgeslacht.


Franssen en zijn team hebben hard nagedacht hoe ze met inachtneming van de coronamaatregelen toch de theaterliefhebbers kunnen vermaken in de Venrayse cultuurtempel. In elk geval gaat de schouwburg volgende week weer open. "Vergaderen en repeteren gaan we weer mogelijk maken", zegt Franssen. "De verenigingen moeten weer vooruit kunnen. Op dit moment werken we ook hard aan een zomerprogramma. Vanaf 1 juli (als niet maximaal dertig maar honderd mensen in de zaal mogen zitten, red.) pakken we meteen groot uit. Binnenkort maken we de plannen bekend."

Een act is inmiddels geboekt. Schouwburg Venray heeft het duo Steven Kazàn & Jamie kunnen strikken. Niet voor één optreden, maar ze verzorgen er maar liefst tien in vijf dagen, twee op een dag dus. Dat doen ze van woensdag 15 juli tot en met zondag 20 juli. In deze crisistijden worden andere afspraken dan anders gemaakt, zegt Franssen. "Zo delen we de opbrengsten van de tickets. Omdat ze hier vijf dagen op rij zijn, hoeven ze maar een keer op te bouwen en af te breken. Met de honderd-toeschouwersmaatregel kunnen toch veel mensen genieten van dé entertainmentshow van deze zomer. Het is een show voor jong en oud."

Steven Kazàn en Jamie hebben momenteel online veel succes met Corona TV. “De show is een combinatie van onze ‘normale’ theatershow én heel veel nieuwe sketches", legt Steven Kàzan uit. De video’s zijn inmiddels miljoenen keren bekeken. "Vanwege het succes online besloten we vanaf juli ook een live versie te maken van Corona TV."
Aanmelden voor deze voorstelling kan via schouwburgvenray.nl. De verkoop start later.

Uit de krant