De nieuwe Jewagas-vestiging in Weeze.
De nieuwe Jewagas-vestiging in Weeze. Foto: Jewagas

Nieuwe vestiging Jewagas in Weeze

Algemeen

Jewagas opent een nieuwe vestiging in Weeze, Duitsland. Deze uitbreiding van het bedrijf is de grootste in de geschiedenis van Jewagas. Thijs Jenniskens, directeur-eigenaar van het bedrijf: “De nieuwe vestiging weerspiegelt ons vertrouwen in toekomstige ontwikkelingen en tevens drukken we hiermee onze betrokkenheid voor de locatie Weeze uit. De focus van de nieuwe vestiging van Jewagas in Weeze zal liggen op het vullen van CO2 in gascilinders en het produceren van droogijs.”

Met een totaaloppervlak van 23.000 m2 biedt de locatie ruimte aan een moderne vullocatie voor CO2-gascilinders en het produceren van droogijs, die dit jaar nog in de reeds bestaande gebouwen gehuisvest worden. Daarnaast wordt dit jaar een nieuwe overdekte hal voor een propaanvulinstallatie gebouwd en in 2022 zal een bijbehorende bedrijfshal, die nu nog verhuurd is, in gebruik genomen worden als vullocatie voor technische gassen. De noodzakelijke vergunningen voor gevaarlijke stoffen en de bouwvergunning zijn inmiddels door de Duitse autoriteiten verleend.

Waar veel ondernemers in deze tijd terughoudend zijn met investeringen, gaat dit voor Thijs Jenniskens niet op.  “In de tijd voor de coronacrisis ging het goed met de Europese economie. Bedrijven zaten in een jarenlange groeispurt en er leek geen einde aan te komen. En toen was er corona. Knarsend kwam de wereld tot stilstand. Fabrieken werden gesloten, vliegtuigen bleven aan de grond, de straten waren verlaten. En zoals ieder ander bedrijf heeft ook Jewagas de noodzakelijke maatregelen moeten nemen en treft het bedrijf voorbereidingen voor het vervolg van die maatregelen. We worden geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona is er en blijft nog een hele tijd in ons midden, maar zal uiteindelijk het maatschappelijke en economische leven niet meer beheersen. Daarom is nú dan ook een goede tijd om vooruit te kijken. En investeringen in nieuwe plannen niet op ‘hold’ te zetten, maar juist uit te voeren om klaar te zijn voor de toekomst. De investering in een nieuwe vestiging in Weeze betekent dat we optimaal kunnen leveren aan onze klanten op het moment dat de markt voor bijvoorbeeld evenementen en horeca weer aantrekt.”

Jewagas heeft zich sinds de oprichting in 1989 gericht op het leveren van propaangas aan particulieren en bedrijven. In 2009 volgde een uitbreiding met de divisie technische gassen. Technische gassen worden in veel verschillende sectoren gebruikt, van de metaalindustrie tot de voedselindustrie en van de bouw tot de recreatiebranche. De bekendste technische gassen zijn argon, stikstof, waterstof, acetyleen, helium, zuurstof, propaan en CO2. CO2, in de volksmond vaak ook koolzuur genoemd, is een technisch gas dat de grondstof vormt voor een heel scala (productie)processen. De meest bekende toepassingen zijn: prik in frisdrank, drijfgas voor het tappen van een biertje, speciale effecten op evenementen en beschermgas bij het lassen. In Duitsland was Jewagas GmbH al sinds 1992 actief als leverancier van propaan, heftruckgas en autogas. Het kantoor van Jewagas GmbH, gevestigd in Wesel, wordt verplaatst naar de nieuwe locatie in Weeze. Vanuit de vestiging in Wanssum blijft Jewagas de leveringen van technische gassen en propaan verzorgen.

Uit de krant