Mike Teunissen maakt deel uit van Team Jumb-Visma.
Mike Teunissen maakt deel uit van Team Jumb-Visma. Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma

Team Jumbo-Visma gaat samenwerking aan met Limburg Cycling

Algemeen

Team Jumbo-Visma, de ploeg van wielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn, en Limburg Cycling bundelen de krachten. Het sportteam en het Limburgse wielerplatform gaan samen de breedtesport en talentontwikkeling in Limburg verder ondersteunen. De samenwerking met de zuidelijke provincie sluit aan bij de activiteiten van Team Jumbo-Visma Academy zoals schoolclinics, verenigingsondersteuning en talentontwikkeling. De Academy richt zich primair op middelbare scholieren. 

In het kader van de samenwerking gaat Team Jumbo-Visma Academy, als dat weer mogelijk is, meerdere malen met het jeugdplan naar Limburgse middelbare scholen. Daarnaast zal de Academy Limburgse verenigingen ondersteunen op verschillende terreinen.

De Limburgse wielrenners Tom Dumoulin en Mike Teunissen rijden in het geel-zwarte tenue van Team Jumbo-Visma, terwijl ook de Limburgse ploegleider en oud-wielerprof Frans Maassen onderdeel uitmaakt van de ploeg. Maassen ziet de samenwerking als een welkome ontwikkeling. “We hebben op dit moment een aantal vaandeldragers in het Limburgse wielrennen, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Er moet continuïteit zijn op het gebied van talentvolle wielrenners. Deze samenwerking is een goede zet en helpt zeker om kinderen te enthousiasmeren voor de wielersport. In Limburg liggen erg mooie parcoursen en ook een aantal wielerbanen, maar dan moeten er wel wielrenners zijn. De trainingslocaties zijn er in ieder geval en daar moeten we op een goede manier gebruik van maken. De aanwas van jeugdwielrenners stokt, maar je hoeft niet per se op een jonge leeftijd te beginnen met fietsen. Ik ben zelf rond mijn achttiende begonnen met fietsen en Dumoulin stapte ook pas rond zijn vijftiende op de koersfiets. Dat bewijst dat je op die leeftijd kunt beginnen met deze sport. Hopelijk kunnen we in samenwerking met Limburg Cycling ervoor zorgen dat we over tien jaar de nieuwe Dumoulin en Teunissen hebben.”

Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling, is blij met de samenwerking. "Onlangs hebben we de virtuele kick-off van de samenwerking met Team Jumbo-Visma en drie Limburgse wedstrijdverenigingen gehad. Het was mooi om te zien dat iedereen enthousiast was en bereid is om er samen de schouders onder te zetten. We hebben de schoolbezoeken logischerwijs uit moeten stellen. Zodra de situatie het toelaat, gaan we verder met de uitvoering hiervan.”

Uit de krant